Translate

sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Jotain muuta 24.2.

Kun pilkkimiset vetää överiksi, on parempi painua avovesien ääreen tyhjentämään nuppia. Sunnuntai siis saapui ja 4 päivän pilkkiloma oli lopuillaan. Mökin avaimet piti kävästä aamupäiväl luovuttaa ja aateltiin että mitä jos täs kerkeis vielä kävästä kattoo Tainionvirtaa, mikä sijaitsee aivan Hartolan ytimessä. Takakontista tarkistettiin, että löytyi virveli, jossa monofiilisiimaa, ja tsägä kävi, löytyi. Pakkasta oli reilu 3 astetta ja kuidulla on turha lähtee hosuu. Luvat kipastii hakee Jari-Pekalta ja oletettiin vaan että koski on kalastettavassa kunnossa, ja olihan se.


Eihän tommosest parin tunnin kopasust mitään tarinaa saa aikaseks, mut kokeiltii kaikki paikat missä pääs heittämään. Vieheinä lottolippaa ja salamanderin lusikoit. Niin hidasta uittoo kuin vain voi. Tästä seurauksena yksi salamanderi jäi pohjaan.



Vettä oli virrassa paljon jos vertaa kesän käväsyihin. Rannoilta löytyy paljon paikkoi mistä heitellä. Sinne vaan kaikki jotka kuumeilevat avoveden puutteesta. Jäljistä päätellen muitakin kalastajia tuol käy. Kai se tarkoittaa että joku joskus jonkun kalankin saa.



Kalan saaminen ei ollutkaan päällimmäisenä mielessä. Hyvin ajatus karkasi pilkkimisistä avovesikalastuksiin. Kevät kolkuttaa ovella ja asiat mallillaan. Mun mielestä vuoden paras hetki on alku keväästä alku syksyyn. Vuoden paras aika kokonaan edessä ja käsillä. Nyt kun kalaa alkaa tulemaan niin nyt sitä kannattaa alkaa vasta kalastamaan ja suunnittelemaan.


Tainionvirran kopasu päätty viel Lottolipan lentoon taivaan tuuliin kun vaparengas oli jäätynyt umpeen ja siima katkes. Alla kuvat viimeisestä heitosta. Lottolipan viimeisestä matkasta ja Kalastajan tyytyväisestä ilmeestä kun 9€ lippa lähti omille kiertoradoille. Parista tunnista tuli muutenkin pulitettua 17€ vuorokausmaksu. Virppailu kuitenkin tehosi ja pilkkiharmitukset olivat muistona vain.




Siihen loppu rimpuilu!
Kotimatkalla huomattiin että ihan kuin etelässä paistais aurinko. Ja niinhän siellä paistoi. Jumankekkuli mitkä biitsikelit. Ja eiku suunnittelee ens viikonlopuks pilkkireissuja. Forecan perkele vaan ennustaa että aurinko paistaa vaan arkipäivät ja viikonlopuks tulee synkkää ja kylmää. Ja eiku tulta taikka jäätä päin. Soronoo!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti