Translate

lauantai 5. tammikuuta 2013

Perinteinen Fongaus Uusivuosi Airistolla

Pari kuukautta sitten käännettiin katseet tulevaan bongausvuoteen ja sovittiin fongausmiittinki uudeksivuodeksi Airistolle. Kokoonpano oli lähes sama mutta pikku lisäyksenä jengiin liittyi Duracell Gepardi. Säätiedotukset eivät luvanneet hyvää, eikä asiaa auttaneet joulukuun lopun myrskyt ja leudot kelit. Jäätä ei ollut nimeksikään kun sunnuntaina 30.12.2012 edessämme aukeni myräköivä Airiston laiturikompleksi. Sunnuntaina ei paljoa keretty pilkkimään ennen pimeyden laskeutumista. Siinäpä hyvä selitys omalle nollasaldolle sunnuntaille. Paulahan härkäsimpun nykäs samantein kun pilkkinsä veteen pudotti.Weksu oli ollut ajoissa liikenteessä ja laiturit notkuivat ahvenia sekä simppuja. Mökin avaimet piti hakea Paraisilta 16:00. Ilta rauhoitettiin saunan lämmitykselle ja mökkiin kotiutumiseen.

Mites sitä Uudenvuoden aattoa muuten viettäisikään kuin fongailemalla bongausvuoden viimesiä rippeitä ja maltamattomana odottaa uuden bongailuvuoden alkua. Läksimme kohtuu ajoissa päivän valaistuessa Weksun kanssa kohti laitureita. Hetkellisesti keli oli täysin siedettävä. Odotukset olivat katossaan. Kohteena olivat Ahvenet, Särjet, Härkäsimput, Kivinilkat, Kuoreet, Silakat, Kampelat, Kuhat, Teistit, Partasimput, Elaskat, Nokkakalat, Lohet jne... No ei taaskaan mennyt ihan niiku Strömsöössä. Pari tuntii mä taisin pilkkii tyhjää ennenku ensimmäinen kala oli ylhääl. Tais olla Ahven. Tokakin tais olla samaa merkkiä. Ei paljoo ollu kuvausfiiliksiä. No kolmas fisu ansaitsi tulla kuvatuks. Tässä vaihees Weksul tais olla jo 20 fisuu pitkin laitureit ja ämpäreit.
Nihkeetä oli simputus kun joskus niihin kypsyy totaalisesti. No aattelimpa vaihtaa lajia ja iskin keltasen jigin pilkiksi ja lähdin naaraa pohjaa kuhien toivos. Siellä mitään kuhia ole. Simppuja siel o. Ja ne mitää matoja pure ku Jigiä!

Tämä kuva on Uudenvuodenpäivän simpusta kun ei itse tullut otettua aaton jigisimpuista kuvia. Lisätään kun weksulta tulee postina kuvat.

Kyllä pikkasen ihmetytti miksi simput ottivat jigiin eivätkä mehukkaaseen kastematonippuun. Aaton saldonani oli 3 simppua joista 2 jigillä. Weksu tais nykästä kans 3 simppua aattona.
Siinäpä niitä Anan ja Weksun Simputtimia. Tästä oli hyvä lähteä Paraisille täyttää massut Pitsalla. Weksu tais olla dieetillä ni joutu tyytyy kebabbiin. Illan pimeydessä paineltiin paukuttaa pommit Airiston taivaalle. Hyvä oli fongareiden köllötellä mökissä ja valmistautua uuteen kalabongaus vuoteen.

Mökki alkoi valaistua ysin pintaan 1.1.2013. Keli oli taas sen vertas karmaiseva, että naisväkeä ei voinut vähempää kiinnostaa suunnata laitureille. Onneksi kuitenkin mulle suotiin vajaa tunti avata saldot. No ei siinä menny ku 3 minuuttia kun jigisimppu oli ylhäällä.


Siis tämä samainen yksilö. Kello näytti 10:09 ja naisväki antoi mulle viel hetken aikaa yrittää muita fongobongoja. Weksu oli karannut näkymättömiin laivanrähjän taakke. No ei mulle enää irronnu mitään. Tavoitteet tuli just ja just täytettyy ja jigeilyistä jäi ihan jees fiilis. Kiitoksia Weksulle hyvästä seurasta ja tervetuloa vuoden 2013 kalalajit!!! Soronoo ja kireitä kaikille!!!

(Weksulta tuli kuvat ja löytyihän sieltä aaton jigisimppukuva)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti