Translate

sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Hartolan kuningaskunta - Haukifongojen luvattu maa 7.-9.3.2014

Aikainen kevät tarkoitti aikaista reissua Tainionvirralle. Kohteena olivat Hauki, Taimen ja Kirre. Cämpingille saavuttiin perjantaina mutkien kautta, kun Lahden motarilla palanut rekka aiheutti liikenteen ohjautumisen vanhalle Helsingintielle.

Perjantaina keskityttiin saunomisiin ja kalastus jäi laiturijigittelyyn mökkirannalta. Aikaisemmista reissuista ollaan opittu, että Tainiolla on turha kalastella itku kurkussa kirreä tai taimenta, jos kalat eivät yksinkertaisesti ole aktiivisia. Aivan yhtä tärkeä fongobongo on meidän jengille Hauki.

Lauantai-aamu vedettiin räntäsateen säestämänä ensin mökkilaiturilta jigittäen päätyen Ekonkoskelle.


Eipä siellä Ekolla montaa heittoa tarvinnut heittää, kun Hauki sinetöi fongomääräksi täyden kympin.Välillä tuli räntää , välillä vettä ja jatkuvasti kovat tuulenpuuskat repivät siimaa kelalta. Päätettiin klo:11 lähtee  kylil ahtaa masut täytee Kebabbia. Safkan jälkeen kelattiin että toppahousut on imeny sen verran nestettä, että parempi lähtee saunomaan ja kuivattelee kuteita.

Saunan jälkeen taivas alkoi repeillä ja auringon säteet saavuttivat harmaan Hartolan. Mieli piristyi kerta laakista ja pikaisesti pakattiin taas kamat ja suunnattiin takas Ekolle. Kauan ei kuitenkaan keretty Ekolla hillumaan kun Ystävällinen Lupientarkastaja neuvoi meidät haukirikkaammille vesille.

Ensin oli uskaltauduttava jään reunalle. Reunassa oli vedensyvyys arviolta metrin luokkaa. Parempi oli kantapäillä koputella jään kestävyyttä.


Eipä aikaakaan kun Paula nosteli 2 jigi-haukee jäälle. Fongot tasoittuivat taas. Molemmat hauilla kympissä.


Oli harvinaista herkkua kun kalareissussa tuli ihan oikeesti saalistakin. Haukisaldo oli päivän päätteeksi 4-3 mun hyväksi.


Auringon laskiessa palattiin vielä Ekolle totee että jalokalat pitävät tiukasti suunsa kiinni. Koko reissun aikana näin ainoastaan yhden korennon räpiköivän kaikessa rauhassa pitkin virtaa.Sunnuntai-aamuna käväsin vielä Campingin uimarannalla viskomassa lippaa. Illalla oltiin kuultu, että mestoilta oli saatu ihan oikeasti kirjo ylös asti. Joku rimpuili 4 sekuntia Lotto-lipassa, mutta en nähnyt merkkiä. Siihen oli hyvä päättää Keväinen haukisessio Hartolassa. Seuraavaksi voisin kuvitella jengimme merenrannalla siikahommissa. So-So-So-ro-no-oo!! Ja Kireit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti