Translate

lauantai 22. maaliskuuta 2014

22.3. Siikakausi avattu

Tavoitteet eivät olleet korkealla, kun suuntasimme kevään ensi siikailu kohteeseen, karuun Laruun. Karun Larun rantoja huuhtoo puhtaat veet ja pohjan peittää hiekka ja kivikot. Siellä on siikojen hyvä olla. Auringonpaiste iskee harvasukasmatosiin ja saa ne tanssimaan kevään ensi ripaskat Karun Larun hiekkapohjalla. Tähän asti olen teksteissä kirjoittanut monisukasmatosista, mutta yhtä hyvin voivat olla harvasukas-matosia. Ken tietää, who knows? Ja asiaan. Aurinko herättää pohjan ja gourmee ateria on siioille katettuna.



Maaliskuussa ensimmäiset siikailijat valuvat rannoille. Tarkotuksena on keskeyttää lopullisesti siian harvasukasmato-kekkerit tarjoamalla pitopöytään koukkumahaisia onkimatoja. Ja tänäänhän onkijoita rannoilla riitti. Keli oli täydellinen ainakin siinä nurkkauksessa, johon saatiin vapamme mahtumaan. Nurkkauksessa oli tuulensuojaa ja tyynessä lämpöasteet kipusivat helle lukemiin. Tuulen puolella taas hilseet saivat pahemman kerran kyytiä.



Joka suuntaan riitti vapoja silmin kantamattomiin ja hyvä niin. Ainakin nähtiin , että emme olleet ainoita saaliittomia onkijoita. Ei siitä mitään tulisi jos siikafongot saisi ensimmäisellä reissulla. Kyllä tällä jengillä kohdekala muuttuu kun fongobongo taskuun vilahtaa. Parempi se on muutama reissu ainakin saada tyhjää alle. On se vaan niin kiva hetki vuodesta. Ensimmäinen aurinkoinen siikareissu keväälle. Uuden alku. Avovesi, paras vesi.



Ainahan sitä voi vaikka kokeilla Taikku Fongoo. Luulisi matalan lahden lämpenevän näillä keleillä nopeasti. Rantavettäkin voi tuijotella. Koskaan ei tiedä mikä avomeren harvinaisuus ajelehtii rantaan.



Tai vaikka tavata frendejä. Pitää vihollisen kanssa maraton-palaveria. Asian ydin oli tänään Karu Laru. Ja tulevina päivinäkin. Niin kauan, että Siika & Taikku -fongot on varmasti tälle vuodelle hallussa. Palataan taas asiaan siikailun merkeissä. Espoon Karhusaari näytti olevan ajojään ympäröimä. Tänään siellä olisi ollut turha viritellä vehkeitään. Kireitä lukijoil ja P.S. Lätkäkausi on päättynyt jo... Jotai 56 päivää kalamaratoniin. Suunnittelun-kukkas-vihkosen sivut täyttyvät kovaa vauhtia. Vuosien treenamisen päätavoite on käsin kosketeltavissa. Soronoo porot ja öttiäiset!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti