Translate

perjantai 17. kesäkuuta 2011

River Hammondin Prologi

Perjantai 17.6.2011 Kello 23:15
Kuumottaa niin piruusti et pakko skriivail jotain. Aamul siis lähtö Hammondin puropahaselle. Ikinä siel ei ole käyty, mut nyt pitää saada fongoa tapahtumaan kun viel fongaajien kärkikastissa heilutaan. Hammondi on siis joku ojanpuolikas jossai ryteikös. Hienoa siin on että vesi virtaa tasalämpöisenä vaik kuin helteilis. En sit tiedä miten noi saapuneet sateet kerkee värjää kristallinkirkasta wooterii. Puros uiskentelee purkkarii, harrii, tanelii ja kirbelii. Harri ja purkkari puuttuvat fongoista. Siel ryteikös pitäs olla jotku 3-luokan ja viiden jalan vehkeet, mut tää jengi joutuu tyytyy 5-6 luokan + 9 jalan (vantaanjoen) vehkeeseen ja mulle 7-8 + 9jalan (kymijoen) vehkeeseen . Todennäkösesti luvassa on perhoja puissa ja hermot kireellä sun muuta. Siiman käret hioin 0,16 pätkiks et mahtuu siimat pienimpienkin perhojen lenkeist. Kymmeniä tunteja on hammondist juttuu guugletettu ja Harmaat nymfit, mustat liitsit, ruskeet pinturit, vihreet pupat ja pikku klinkhämmerit on kuulemma pelittäny. Mesta on siis vain perhokalastukseen tarkoitettu ja Paula joutuu ekan kerran elämässään tarttuu perhovapaan. Jos Hammondi on joku 3 metrii levee umpeenkasvanut oja, kaatuneiden puiden seas, niin en ihmettele jos jäis Paulan vikaks perhoreissuks. Varmasti sade tuo oman mausteensa touhuun. Jos sade lakkaa niin miljardi hydärii iskee nassuun kii.

No mut tavotteeks asetetaan et Rouva ei katko vapoja parin tunnin nyhjäämisen jälkeen ja et molemmat onnistuis ainakin sen purkkarin koukuttaa. Mä oon tähän reissuun huolellisesti valmistautunut ja luottamus on kova. Mut naisista ei aina ota selvää. Kun mä kalastan, unohtuu hydärit, sade, nälkä, stressit ja murheet, vaikka kalastais pikku oja pahasella ilman saalista. Kun mä kalastan, mä palaan mielikuvitusmaailmassa jonnekkin lapsuuden kalastuksiin, aika pysähtyy. Suoraan sanoen vituttaa attä 4. kesä ilman kesälomaa. Viikon lomaa ei lasketa. Vuoden päästä kun olen kuukauden lomalla, toivon, että saan olla viikkoja kalassa, aamusta iltaan.

1 kommentti:

  1. Kristallinkirkkaasta vedestä on turha unelmoida jos on satanut. Tässä tapauskessa ottakaa suunta mahdollisimman latvavesin, sielä lähdepitoisuuden ansiosta vesi pysyy kirkkaampana kuin sielä alhaalla.

    VastaaPoista