Translate

lauantai 11. kesäkuuta 2011

Pikapäivitystä , todellakin kolisten kohti kolmeekybää

Illalla suunniteltu seipijahti alkoi liikekannallepanolla mäkkärien aukeamisten aikoihin. Masu täys kolesteroolia on mukavampi kalastaa. Siis suuntana oli mustikkamaa ja kohteena seipi. Motonetista haettiin vielä freesejä toukkia jos huitsittaa lirkkiä simppuja kivenkoloista. Saavuttiin ajois kuiteski mustikkamaalle ja pujoteltiin miljuunia auringon palvojia paahtavassa aamu auringossa. Löyty 20 metrin pätkä mis ei kalpeaa ihoa loistanut pahemmin. Eiku onget sojoon ja lirkit tanaan. Kalatukihenkilö Räpylä-Arska viritteli viel virvelitkin iskuun. Mä alotin lirkkimisel ja Paula onkimisel. Jennan fisustuskiintiö tiedettävästi hipoo "kiintiö täys" -tasoa ja niinpä Jedu Gepardi pisti levyks ja alkoi paahtumaan ilman suurempaa liikehdintää. Aallokko oli aika kovaa ja en saanut lirkkeihin kunnon näköyhteyksiä, mut kiukulla sörkin kivien väliin. Oiskohan puol tuntii hurahtanu ku Paula nosti jonkun kalan minkä mä heti tuomitsin salakaks 5 metrin pääst kattottuna. No eiku lähempi tarkastelu ja tuntomerkit: solakka , haalea + kuonomainen nokka , siis tuntomerkit täsmäsivät. Paulan fongo-ennätys parani jo seuraavalle kymmenelle , eli 20. laji vuodelle 2011. Meikäläinen iski lirkin mikropohjaongex siltä seisomalta ja vaadin Paulan ongen lainaksi ja eiku jahtaa. Eiku anteeks Paula otti siis 2 Seipiä putkeen. Sit riitti mulle ja mulle kans sitä seipiä ja vähän pikana. 20 min meni et meikäläisen fongoennätys kirjataan lukemiin 29. Kuvattiin Seipit sillai et Seipien keskelle laitettiin särki ettei voi olla epäselvää.


Lähettiin viel Jollakseen onkii mustatokkoo , mut ei natsannut. Sit mentiin munkkaan jigittää viel tunniks kuhaa, mut ei edes yht alamittast. Nyt himas ja tauko ja kalaan mars mars!!! :))

Kolmekybää lähestyy hurjaa vauhtii. Mikäköhän on seuraava laji? Koputetaan puuta ettei jäädä näihin lukemiin. Oishan joku mitta harjus aika kova. Mitäs niit nyt olikaan : Harjus, puronieriä, kivisimppu, hietatokko, mutu... alkaa meikäläisen tietotaito olee kovilla... säyne juujuu ankerias , karppi... hmmm.....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti