Translate

tiistai 1. toukokuuta 2012

Ensikertalaisen Siuronkoski 28.-29.4.2012.

Nelisen päivää kalastusta takana ja takki tyhjä. Jotain pitäis kuitenkin blogiin raapia kasaan reissuista. Tarkoitus oli siis lähteä Siuroon ottamaan kevään ensimmäisiä Toutaimia ylös. Matka jouduttiin varaamaan niin ajois että pieleenhän toi ajoitus Toutsin suhteen meni. Viimeset päivät ennen reissuu kerkes jos valmistautuu Toutsittomaan elämysmatkailuun. Tietoa paikasta ja kaloista oli tarjolla joka tuutista, joten kalastuksen alkaes lauantai iltapäiväl, aattelimme et otetaa nyt jotai kalaa ylös. Mut luonteessa kun on jotain vikaa ni Toutsiihan sitä sit tahkottii "päätä seinään"-tyyliin niiku normaalisti. Eli Painotettiin Niska ja loppuliuku ottimestoi. 

2 päivää on niin lyhyt aika tutustuu johonki kohteeseen et ehkä kuvat kertoo paikasta eniten. Mä oon sillä tavalla poikkeuksellinen tapaus että en ole tyytyväinen ennenkuin tässä tapauksessa Toutain ois ollu rantsus. Mestahan varmasti on mahtava normi virppaajalle.Onneks ny ees VuosiFongo numero 16 Kirbeli saatiin ylös. Hetkellisesti jopa se alkoi arvelluttaan. Harmittavasti Paulalt jäi puuttumaan. PRO-Fongareilla ei yksinkertasesti ole vuodessa niin paljoo löysää aikaa ettäkö vois letkeesti lähtee pitemmäks aikaa kalastelee jos jotai ny tulis ylöskin. Tää oli erinomainen oppitunti aiheesta: Kalasta OIKEASSA paikassa, OIKEAAN aikaan, OIKEILLA välineillä. Tollasis lausahduksis piilee myös kalamaraton filosofiaa. Tää toutsi-juttu vaikuttaa nyt myös mun kevät joki-made-sessioihin. Täs jää viel kevätmateet saamatta. Niinkuin pilkkikuha pisti plasmat talvella sekaisin niin nyt toutsiapina alkaa könyy selkään vaik ei Toutsiaika ole edes käsil. Aikataulut on vaan niin tiukat. Kalamaratooniin joku 17 päivää jälel ja nyt eletään niit hetkii mist mä elän loppuvuoden. Eli kaiken pitää mennä nappiin kun treenaa Helsingin Vesillä kohti huimia saavutuksia Kalamaratonissa.


Palataas taas hetkeks Siuroon. Jengiihän siel on ku pipoo mut sekaan mahtuu kun reippaasti menee vaan. Perhovermeit en alkanu ees kaivaa autost. Ihme vedätyksii sielt löytyy esim et lasketaan kelluvaa vaappuu virranmukana sillalt. Tottakai sotkeentu mun siimoihin 100m sillasta alavirtaan. Vieheet oli 5 metrii mun edes ni sillaltakalastava halus kuitenkin kelaa mun vieheen sinne 100m ylös koskee. Tulipahan kelattuu jigi-wobbleri kohtuu nopeudel 100m koskee alas kun joskus siimahärdelli selvis, siel jossai 100m pääs, siel mistä ne laskee siimansa läpi kosken, ettei muut voi heitel virran poikki.


Vedenlämmöks mitattiin lauantaina 4,9 ja sunnuntaina 5,0. Laitetaan ny tähän perään et maanantaina Lempäälän Kuokkalankoskilta mitattiin 6,5 ja siellähän oli ensimmäinen 5,8kg Toutain noussu. Majoituspalvelus ei todellakaan ollut mitään valitettavaa kun saatiin olla kahestaa kartanon herroina. Siellä meistä pidettiin erinomaista huolta. Rantsus käytiin ongel ajoittain. Saalis jäi ongella yhteen särkeen, mut kaislikoissa kutupuuhat suhisi. Mikäs siellä olostaan nauttia. Siuronkoski voi olla erinomainen kohde meille kun vedenlämpö näyttää vaikka 7-8 astetta. 


Lähettii sit maanantaina aikasin Lempäälään Toutainhavainnon siivittämänä. Keli oli aurinkoinen ja tyyni mut Toutsit loisti poissaolollaan. Aamupäivä postailtiin tos kosken ja kirkkojärven rajamail Oltiin siinä niiku vastaanottokomitea toutseil mut ei kelvannu meijä vieheet ku yhel kirbelil ja sekin ois saanu Paulal tulla. Jossai vaihees WEKSU:n Helsingistä saama Toutain oli tehny lopullisesti tehtävänsä ja tää jengi suuntas sinne missä vesi on lämmintä ja Toutsii nousee eli Takas STADII PRKL! :)) Ilta vedettii sit Vanhankaupungin Suvannol Raivol Toutsii .... Sieltä mitää TOUTSII TUU!!!

EI TUU TOUTSII!!!!!!!!

No tost lähettii sit lirkkii puolil öin ja jotain sentäs saatiin kippoon ja mieli oli taas sit hyvä. 

2 kommenttia:

  1. pois noi apinat, muutenkii ku saamalla ko. laji

    VastaaPoista
  2. Joo täs pedataan just semmosta hommaa et kohta tulee välivuos "raivolla-Fongaukseen" , tai päät sekoo. 40 suustakoukutettuu mul ja 30 Paulal ja voidaan rentoutuu kalastuksen paris vuos 2013.

    VastaaPoista