Translate

lauantai 3. maaliskuuta 2012

Apinoiden kuningas , kuhhoo pystyllä Linloonlahdelta 3.3.2012


Pitkä duuniviikko takana ja ei päässy ku kahtena arkipäivännä pilikille. Lauantai aamuna kuhanmetskaus-kuume oli aika lailla pahimmasta päästä. Aamupäivä arpoiltiin niin pilkkimestaa kuin ipanan hoitajaa. Kaikki järjesty ajallaan ja jäälle lompsittiin puolenpäivän jälkeen. Kohde oli vaimon keksimä ja erinomainen heitto. Ekaa kertaa pilikille Linloonlahdelle. Keli oli upea. Aurinko paistoi ja ainoa harmitus oli Paulan unohtuneet pilkkisaappaat. Onneks löyty jotku varasaappaat et päästiin jäälle. Jään pääl oli pahimmillaan 30cm vesi-loska kerros. Löyty sielt myös kuivempaakin kohtaa ja kelkkauria. Himas olin kattonu syvyyskartoist että missä ne kuhat oikein luuraa. No ainakin ne parikymmentä pilkkijää meidän lisäks , istuivat juuri siellä minne kartan mukaan oisin menny. Vieressä syvää ja pysyttiin alueella 2-8m. Kierreltiin luotoja ja etittiin rinteitä.Muut pilkkijät taikka 15 lähintä pilkkijää olivat asettuneet kahteen jonoon. Huvitttavan näkönen muodostelma meit siel oli. Sellanen 15 pilkkijää kun laitetaan V-kirjaimen muotoon. Meidän jono tos yläpuolises kuvas.


Kaukana taustal näkyy toinen jono. Varmaankin paikalliset ties mitä teki. Jonossa on hauska pilkkiä. Näky siin kerran kun edellä oleva pilkkijä nosti jonkun 40cm laihan kalan ja juoksi edelläolevalle näyttämään. Kuhastusfiilikset oli korkeal. Uittelin itte 4-8 sentin pystyi isoil värikoukuil ja toukkanipuil. Kiiskiä eivät isot koukut häirinneet.


Kolmisen tuntia kun oli pilkitty niin alko olee aika selvää mitä merkkejä löytyy. Kiiskee, särkee ja ahventa. Särjet oli suuria ja 15 ahvenesta 2 kohtuu kokosia. Kiiskiä nous kuudes tunnis joku 40, särkiä 15. Päivä vaikutti täydelliselt. Ainoostaan se kuha puuttu. Maisemat oli täydellisiä ja aurinko lämmitti.


Ei sitä huvita enää edes itkee sitä kuhaa. Täydellinen pilkkipäivä. No alkohan ne emännän varpaat sit palelee, mut taisteli urhoollisesti ja veti yllättävän vähäl valituksel päivän. (Himas ku katottii emännän varpait ni todella kaksvärinen jalkapöytä ja umpijääsä viel tunnin autossa istuskelun jälkeen.


Isoja särkiä sielt tulee. Paljon kivempi kuhastaa kun tulee edes väärää merkkiä.


Tos vaihees oli tullu emännäl kipuraja vastaan ja pakattiin kamat. Yhteisymmärrykses kuitenkin.


Tosi nasta pilkkireissu takana ja jutut karkasivat jo huomiselle kuhanmetskaukselle. Odotukset ovat korkealla. Tilastollinen pakko et huomen jompikumpi nappaa kuhan. Linloo on siisti kesämesta ja ehkä vieläkin siistimpi talvimesta. Suosittelen kopasee. Kaikennäköst mestaa löytyy ja eiköhän sielt kaikennäkösii kalalajeiki uiskentele. Mulla vaan on joku kirous päällä. Ennen reissuu kävin hakee 2.3.2012 ilmestyneen URHEILUKALASTUS-lehden 2/2012 . Etsin sielt mainintaa mun liejutokost ja löytyhän se...

Mut löyty sielt muutakin. Löyty tosi mielenkiintonen kuhanpilkintä artikkeli , useamman sivun mittanen ja niillä opeilla mentiin tää ja huominenkin päivä. Huomenna natsaa saletisti. Uskokaa pois! :)) Kohta jätän blogittamatta jos ei kuhaa irtoo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti