Translate

sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Pilkkiloma 18.-22.2.2012 Toinen päivä

Tokan pilkkipäivän aamu sarasti Salossa kun lumimyräkkä yltyi yltymistään. Maittava aamiainen Salon Cumuluksessa lärviin ja auto kohti airiston miljoonia helppoja kivinillkoja. Kun joskus pyryn keskeltä suoriuduttiin mökkikylään niin 100 metriä ennen mökkiä auto juuttui hankeen (auraamaton tie). No eiku minilappari kouraan ja aamujumpaks 8 x 3 metrii alue lumettomaks. Jee päästiin hangesta yli. Ihan ei mökin eteen päästy kun metrinen lumivalli katkoi tien. Auto jätettiin roskakatoksen eteen. Kamat mökkiin ja hiluvitkuttimet pyyntikuntoon. Tuuli oli ihan käsittämättömän kova. Nyt pääsis uudet IMAXin lämpöhaalarit testiin. No miehän säntäsin munaravia yksikseen pelipaikoil kun kerta aikainen pilkkijä kivinilkan nappaa. Jee ei naurata vielkään. Naisväki suuntas viel Paraisil shoppailee. Ja eiku mestoil.
Noh mestoil odotti kiva ylläri kun 30cm jäänpäälinen hanki oli 100% kyllästetty vedellä. No eiku kairailee jään vahvuuksia. Pidin muuten koko päivän kirjaa montako kairanpyöräytystä tarvittiin. Kaikki osuivat 9-11 väliin. Lapparin varrel sai hyvin jäänpaksuuden mitattuu ja aika lähel 20cm joka puolel. Olin varautunut suurempiin heittoihin virtauksista johtuen. Kauaa ei muuten ekaa kalaa tarvinnu venail. Härkäsimppuhan se sielt pikana bongattiin.
Sitten seuraskin pitkä hiljanen jakso kunnes pääsin niin lähel vastapäistä kalliorantaa että olikin enää 10 metrii syvää ja abboo alko nousee. Yhe kerran testasin simppusyvyyden vetämäl pilkin ulos avannost kävelemäl pois päin. 30 askelta tarvittiin eli vajaa 30 metrii syvää. Abboi ois varmaan taas tullu vaiks hurumykket jos ois kiinnostanu. No ei kiinnosta. Veksukin sattui soittelee joskus ja mainitsin että kohta siirrytään kivinilkka jahtiin. Siitä tuli sit semmone et haluis pikana unohtaa. Varmaan 4 tuntii kuuesta tuhrasin kivinilkkajahtiin. Ei siin mitää ellei toi naisväki ois pyörähtäny mestoil ja nostanu molemmat kivinilkkoi. Paula otti härkäsimpun kans. Duraceeli vetäs siis elämän ekan kivinilkan ja koko jengin ekan täl reissul.






Naisväel ei kauaa nokka tuhissu ku tarvittavat lajit oli yläällä ja eiku mökki kutsui. Meikäläine pääs siis yksin taas raivoisasti yrittää kivinilkkaa ja nyt oli ottipelikin tiedos. Ja fitut sielt mitää tullu pari tuntii pyörin siin 15 metrin säteel ja mitää kivinilkkaa tullu. Aurinko laski ja pimeys ajoi ukkelin saunaan ja syömään. No pikasesti ne hoidettiin alta pois ja eiku elämän ekalle mademetskaus käväsylle. Mökin eteen parin metrin veteen koputtelee ryöstäjää ahvem mausteel ja pohjaonki ahvenenpalal viereen. No siin on todella tylsää puuhaa ainakin jos vettä on 30cm jään pääl ja saappaat o jotai 40mc korkeet. Reppuu ei voi uittaa eli seisoen pitää pohjaa koputel.

Ekasta madereissus vois sanoo et parempi kun menee jonkun osaavan kans jonnei mis on mateit. Tos touhus tuli sellane ankerias dejavuu. Ei niiku minkään maailman uskoo omaan tekemiseensä. Noh toista tuntii siin hieroin ryöstäjän koukkuu kovaan pohjaan ja venasin et kilikellot sois. No ei soinu.

Kello o puol ykstoist ja eiku nuksuu kun aikasin aamul o treffit kivinilkan kans. Ei kai toikaan ny sit täysin turha päivä ollu. Hemmetin nopeest ne vaan menee. Joku laji ku alkaa ketuttaa ni siinä unohtuu muut ja sit hakataan päätä seinään. Ei tarvinnu kuhaa, kampelaa, siikaa paljo yritel. Soronoo ja unta palloo!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti