Translate

lauantai 11. helmikuuta 2012

Emäsalo 11.2.2012 Päästiinhän sitä joskus pilikillekkin.

Aamulla varhain keli oli parhain ja hinku pilikille oli mitä karmein. Ei meinannu edellisiltana uni tulla silmään kun silmissä kurvaili kiisket, pasurit ja kuhat. Nämä kolme oli rankattu seuraaviksi fongo-kohteiksi. Vihdoin aamu sarasti ja pakkanen oli hellittänyt Etelä-Suomen otteestaan. Kamat autoon ja nokka kohti Emäsaloa. Emiksen sillalta ihailtiin maisemia ja laskettiin pilkkijöiden määrää. Ei ollut ruuhkaksi asti pilikkijöitä. Ehkä kymmenisen näkyi parin kilsan matkalla. Auto parkkiin ja haalaria niskaan. Polte oli huumava.

Ensimmäinen kairaus osoitti että tyynessä poukamassa oli yli 20 senttiä kohtuu kovaa jäätä. Ei huolia että kestääkö. Selällä joku hullu vetelikin kohta moottorikelkalla. Noh eiku morria pohjaan. No liian syväl oltiin (n. 6m) Ei kalaa 20 minuuttiin. Paula sai morreista tarpeekseen jo ennenku päästiin matalampaan. Noh matalammasta n. 3 metristä alko tulee tavaraa urakalla.
Reissun avauskala Paulalle. Takana siintää Emiksen silta ja taivaanrannassa kilpilahden öljynjalostamo.

Ihan kivan kokosta aboo puski syliin jatkuvalla syötöllä. Mä revin niit morrilla ja Paula rakkaimmalla luotto-pilkillään. Äkkiä ois kassinsa siin abboil täyttäny jos abboo ois joku hakemassa.

Abboo abboo , ei olla hakemas abboo. Jos on näläkä, mennää mäkkäriin. Me halutaan vähintään 50cm kuha että kelpaa meidän kyytiin. Moollaan kalabongareita.

Paikanvaihdosta tiheeseen tahtiin kunnes abbot loppuu. Ja loppuhan se ku pääs alle 2 metrin veteen kaislojen viereen. Paulahan sen ekan särjen vetäs. Huomattava parannus saaliiseen. Nyt pasurit on lähel.
SÄRKI ihana särki. Paulan fongo numero 3!

Tulihan sieltä mullekin särkee. Ei fongo, mutta järkee kun kalasaalis.comin pilkkifongokisaan piti saada kuva särest viehe suus. Unohtu ottaa kuva Airistol.

Pikku hilijaa alko säretkin kypsyttää ja pasurit oli kateissa. Päätettiin alkaa jahtaa kuhilaita, Paula tasuril ja mie pystyl. Hajusteeks kalansilmiä. Siirryttiin taas syvemmäl. Kuhajahdis tais pari abboo nousta enneku kyllästyttiin. Ja eiku matalammalle ettii kiiskee ja pasurii. Ja löytyhän se kiiski kun oikeen kovaa ettii pasuria.
KIISKI! Vuoden 2012 FONGO numero 9! Ihanaaa KIIIISKIIII!!!!!

Paulal ei sit kiiskee löydetty vaik 2 metrin välein pilkittii. Mulle tuli ainaki 2.

Viimeset pari reikää toivat täyttä tyhjyyttä. Katkera maku jäi suuhun pasuria ajatellen. Toi on ollu meidän ykkös pasurimesta pilikkimäl. Mistäköhän pääkaupunkiseudult sitä pasurin tavottais  pilikil? Sipoonlahti houkuttelee kuhamestana, varsinkin kun on lukenut jotai siloneulojen sinne suuntautuvia kuhilas-reissuja. Pitäsköhän huomenillal kävästä ryöstää pari madetta jostahi? Näin se homma skulaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti