Translate

lauantai 10. tammikuuta 2015

Lähijärvellä Espoossa, muttei lähimmällä.... 10.1.2015

Lähin järvi Espoon Pitkäjärvi, on saanut jo liikaa mahdollisuuksia. Ei enää kertaakaan munapataa siellä. Pari kilsaa pitää vaivautua pitemmälle, jotta fongoja ropisee.


Liikenteessä oltiin harvinaisen ajoissa, kun ei tarvinnu venailla mäkkäreiden avautumista. Meil oli nääs eväät mukana.

Varovaisesti hiippailtiin ensi kertaa tänä talvena jäille. Eilisen plussakelin sulamiset olivat yön aikana jäätyneet ohueksi päällyskerrokseksi, joka rasahteli kuuluvasti, astellessamme kohti järven syvänteitä. Puolet ajasta hukattiin syvänteisiin ilman tärppiäkään. Onneksi Rouva ymmärsi tilanteen ja käskytti Ukon lähemmäs rantaa.

Heti ensimmäisellä reijällä alkoi tapahtua. Lättykalat olivat rannan läheisyydessä.Fongo numero 7. Pasuri, oli päivän avaus kala.


Paula  kuittas heti perään pienellä lahnalla. Fongo 6. hänelle.


 Jokunen hetki meni ennenkuin meikäläisen syöttiä vietiin lahnan toimesta. Fongo 8. mulle siis.

Sopiva kolmen tunnin reissu. Keli oli huippu, kun ei paljoo pakkasta, eikä tuulta. Jään paksuus vaihteli reitillämme 12-20cm, mikä on kohtuu paljon.

Ihmeellisesti kiiski puuttuu vielä molempien listoilta tässä vaiheessa. Siinä seuraavalle reissulle tavoitetta. ZOroNoooo!!

2 kommenttia:

  1. Moi,

    Ymmärränkö kuvasta oikein että sulla on pystypilkin yläpäässä sivutapsissa yks koukku ja alapuolella pitkähkössä siimatapsissa toinen koukku? Ja jos ymmärsin oikein niin miten tuolla kalastetaan? Onko tarkoitus että pidät pilkkiä sellaisella etäisyydellä pohjasta että alempi koukku on pohjan tasalla, vai lojuuko se siiman päässä pohjassa? Vai ymmärsinkö kokonaan väärin?

    VastaaPoista
  2. Morjens Regull. Pystypilkin yläpuolella n. 10-15cm pilkistä sivutapsissa koukku. Pilkin alapuolella, pilkin mittainen tapsi (jos pitempi niin voi mennä siimat solmuun). Pilkin alapuolelle tapsiin morri tai pieni 3-haara värikoukku, jota heiluttelen aivan pohjan tuntumassa. Välillä kopautetaan pilkki pohjaan, että saadaan pohja pöllyämään, muuten morri hiukan pohjan yläpuolella (n.5cm). Mä vaihdan paikkaa 5-8min välein ja alotan parilla isolla houkutus vedolla, jonka jälkeen rauhotetaan ja värisytellään ja kopautellaan. Mulla aika järeet välineet, jotka toimii paremmin merellä. Järvelle pitäis varmaan pienempää pilkkiä ja pienempiä koukkuja ja ohuempia siimoja. Ylempi koukku yllättää monesti positiivisesti kun pohjalta ei tahdo tulla tärppiä. Kireitä!

    VastaaPoista