Translate

sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Kevät, parasta vai pas***** aikaa. 12.-13.4.

Ekaks painat niska limassa duuniii viikon. Joka päivä kattelet viikonlopun säätiedotukset ynnä muut ynnä muut. Alkuviikosta lupaillaan +12 ja aurinkoo. Kun lopulta koittaa viikonloppu niin asteet vetää jotai +2+4 ja tuulee 9 m/s tai tulee vettä vaakasuoraan prkl.

Jos ois tuulet olleet hiukan ystävällisemmät niin oltais virpattu ulompana taikkuu, mut ei ni ei. Taikkuiluun venataan tyynehköä ja auringonpaistetta. OK siis mitä muuta voi sit puuhailla. No Paulalta puuttuu 3-piikki, multa lahna ja molemmilta sitten vaikka esim. salakka, kivinilkka, mutu, säykki, Toutsi jos helpoimmasta päästä luetellaan tähän vuoden aikaan.

Lauantai aloteltiin VK-suvannolta. Kohtuu keliä oli luvattu ja perjantaina lupailtiin vielä jopa +8 astetta. No kun katteltiin mittariin lähtiessä niin asteita +2,4. Paikanpäällä huomattiin myös kohtuu kova tuuli. Vedenlämpöjä mittaillaan aina reissuillamme ja ne eivät myöskään luvanneet yhtään mitään.

Ja yhtään mitäänhän, oli se saalis, minkä tämä jengi saalisti. Heti kättelyssä törmättiin "kohtuu" innokkaaseen kalastuksenalkuun joka oli vähintään kalastanut 12 vuotta yhteentoista ikävuoteen. Jäbän innokkuus veti vertoja omalleni ja suu kävi kuin Paulalla parhaimmillaan. Jos kiinnostus jatkuu samanlaisena läpi teini-iän, uskon, että jäbästä kuullaan vielä. Virittelin jäbälle pohjaonkea liukuversioksi useampaan otteeseen, ennenkuin itse pääsin heittämään heittoakaan.


Kohtuu kettumainen keli ja kalattomuus runteli Tarantellojen kalakerhoa siihen tahtiin, että kohtuu pikana huomasin suoristelevani siimoja keskenäni. Kyllä tää on joka kevät tiedossa, että voi ihan hyvin kattella vedenlämpöjä ennenkuin lähtee saaliin takia kalavesille. Rispektit naisväelle, että suostuvat hyvällä prosentilla rantautumaan ja antamaan tukensa hullulle ja hullun harrastukselle. Mennä nyt kalaan surkeella kelillä ja kattavilla tiedoilla, jotka blokkaavat kaikki toiveet saaliista. Mä näen tän asian niin, että olen ylpeä jengistä joka duunaa tätä touhuu vuodesta vuoteen. Ehkä kun se aurinko alkaa paistaa, niin tämä jengi asuu stadin rannoilla ja kisoista pokataan kirkkaimpia pystejä.

Ai niin törmäsinhän mä entiseen pomooni vuodelta jotain 2003? Jäbä oli jääny eläkkeelle jo ja vapaa-aika kuluu Stadilaisten kuhien ja toutsien perässä. Pikkasen tuli hyvä mieli kun oltiin Toutainvieheistä samaa mieltä ja kuhavieheisiin tuli jopa uuttatietoutta. Metrin tarkuudella käytiin kuha ja toutainpaikat suvannolta läpi kalamaratoonia ajatellen. Kaveri kuulemma monesti käynyt Kalamaratoonin loppua ja palkintojen jakoa seuraamassa. Oli kiva hetki rupatella. Pikakuha ja kisa-Toutain on taas askeleen lähempänä. ;)
Mutta, että mielenterveys ei totaalisesti järkkyisi, on parempi välillä vaihtaa paikkaa. Skidille scootti alle ja vanhukset 3-piikin ja salakan perään lännemmäks. Sieltä mitään tullu. Ainoo merkintä vihkoseen on vedenlämmöt.


Ja seuraavana aamuna vesisateessa ja 10m/s tuulessa Ruoholahden shaibaränniin mustatäplätokkojen perään. Välineinä molemmil pilkit ja teleskoopit. Pilkit hilluivat enemmänkin pohjaonkina muurinreunas ja teleskoopeil heiluttiin niin, että ulkoilijat kiersivät leirimme kaukaa päätä pyöritellen.Näitä negatiivissävytteisiä tarinoita ei jaksais montaa putkeen kirjoitel. Toivotaan, että sääennustukset pitävät paikkansa ja pääsiäis-viikonloppuna(18.-21.4) päästäis fongojenmakuun monella rintamalla. Mikä niit kylmänveden täpliksii oikein vaivaa? Jengi vetelee niit Porvoos pilkil jäänalta ja meidän syötit hylätään. Mä olen aina ollut sitä mieltä , että kevät on parasta aikaa. Eiköhän se ole edelleenkin Perkele!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti