Translate

lauantai 9. marraskuuta 2013

Ennätyksiä Ennätyksiä... Aurinko paistaa vuoden pimeimpään aikaan.


8.11.2013 kamat oli pakattuna hyvissä ajoin. Duunissa hikoilin tuskasta millon kello armahtaa mut kalamehtälle. Suoraan portista autonkyytiin ja nokka kohti Säkenöivää SaloCityä. Ihmetys oli suuri kun kurvailtiin Salon ytimeen, että mikäs tälle uinuvalle kaupungille nyt on tullut kun ruuhkaa kuin kehillä konsanaan. No jälkeen päin kuultiin että tuhannet marssivat 9.11. sairaalan puolesta Salossa. Mahtuipa Salon viikonloppuun vielä tanssikilpailuitakin. Hotelli oli täyteen buukattu. No mutta meidän suunnitelma oli yöpyä Salossa, että pääsee ajoissa Airistolle Simppujahtiin. 

Salossa huitastiin hotla-aamiaiset nassuun ja singahdettiin pikataival Airiston aalloille. Kummastus oli taas suuri kun laiturilla heilui kolmisenkymmentä kalastajaa. Nopeasti tajuttiin että silakkaahan ne on litkaamassa. Rynnittiin läpi litkaajamassan kohti laiturin päätyä ja ihmeteltiin kun litkat nousivat ylös täysinä kuin keväällä konsanaan. Meillä oli vaan simput mielessä.





Hiljasta oli simputtaminen. Ei maistunu pilkit ei jigit. Tylsää touhua kun vierestä revitään ämpäritolkulla kalaa.




No mutta fongariltahan löytyy muuntautumiskykyä tilanteeseen kuin tilanteeseen. Lätkäsin pilkin ylle tapsiin pari kiiltävää koukkua ja eiku täyttää kassia Silakoilla. 9 kappaletta vetelin niitä pilkillä vaikka sitten mateelle syöttikaloiks. Litkamiehet täyttivät ämpäreitä kuin parhaaseen aikaan keväällä.



Tosin ihmetys oli suuri kun puoliltapäivin silakat lakkasivat syömästä kuin seinään ja kaikki alkoivat pakkailemaan kamoja samaan aikaan.

Lähettiin siis kohti Stadia, mut fongareilla on aina mutkia matkassa. Itsekkään niistä ei etukäteen tiedä ennenkuin autolla ollaan kohilla. Ja eiku tiukka oikee Lohjalle. Se ärsyttävä 5-piikki puuttuu viäläkin. Pelättiin tietysti että taas kolmannen kerran olisi rakennustyömaan aidat meidän ja fongojen välis. Onneksi ei ollut. Päästiin uusitulle rantareitille.

Näky oli hiukan masentavan hämmentävä. Lammikot silmin kantamattomiin kuivina.



Onneksi löytyi jokunen lätäkkö. Ja eiku 5-piikki mehtälle. Raivoisaa yritystä ja unelmien päätös reissulle. Uusi Fongoennätyslukema 41 oli totta. Kun 5-piikki nappasi syötin niin ihmettelin että ompas iso. Piti oikein kädessä ihmetellä että onko oikeesti 5-piikki.





Ja eiku mittaa esiin ja lukemaa Faceen. En muistanut paljon 5-piikin ennätyslukemat olivat.


Siinä se nyt möllöttää. Uusi tuleva Suomen Ennätys jos ei joku Urvelo lähe tän blogitekstin innoittamana rikkoo sitä. Vanha vapavälinein ennätys oli 48mm ja haavi ennätys 51mm.

UUDET SE-LUKEMAT

53MM



Fisu venaa pakkases et pääsee RKTL:n kätösiin. Erä-lehden kisaankin aattelin ilmottaa jos ne suostuis olee yhteyksissä muhun. 

Olipahan NASTA viikonloppu .... Soronoo seuraavaan kertaan. Haetaan varmaan emännälle made-fongoo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti