Translate

torstai 28. heinäkuuta 2011

Tupla Elämänpinna Tokot

Tällä tasolla millä liikutaan niin harvinaista herkkua vedellä yössä 2 uutta elämänpinnaa. Eilen päästiin yllättäen duunista pari tuntii ajois niin aateltiin Paulan kans suunnata mustatokkojahtiin ennen hietatokkojahtia. Se oli 9. reissu mustatokkomestoille. Tässä vaiheessa ja tällä tasolla kaikki alkaa olla sellaista salatiedettä että mitään ei voi julkisesti paljastaa paikoista. Vain anonyymejä kuvia voi ottaa. Ei varmasti miellytä bloginlukijaa. Mutta nää paikat ratkoo toukokuussa Kalamaraton titteleitä. Saavuttiin siis salaisille mestoille, joita oli tullut jo ihan tarpeeks tahkottuu ja joissa emäntä oli rökittänyt ukkoa mustatokollisesti 2-0. Puserossa velloi jo ajatus kirouksesta minkä mustatokot olivat ylleni langettaneet. Onget lompsahtivat jordaaniin jo tottuneesti, samoille paikoille. Ei paljon ollut odotuksia ja olo oli rento. Rentona on hyvä onkia ja matosyötit saivatkin lojua pohjassa hieman rauhallisemmin kuin silloin kun puristaa vavasta ja röökiä palaa ketjussa. Leppoisa tunnelma ja rauhallisetko liikkeet aiheuttivat sen että 30min onginnan seurauksena syvyyksistä nousi elämäni ensimmäinen mustatokko. Aikamoinen körmy :)

Siinä se nyt on. Mustatokot Antti 1 - Paula 4. Ei niin nöyryyttävä tilasto enään.

Ilta oli tyyni , olo rento, hymyä kasvoilla , hyvää seuraa. ( kymmenestä reissusta se ainoa jolloin Paula ei kiukutellut). Sää ja ilma ja vedenkorkeus kaikki lupasivat odottaa hyviä tuloksia hitetokko jahdilta. Ja eikun kalaan. Saavuttiin omalle salaiselle pikku pläntille josta aisti että nyt irtoo. Ja irtoohan sielt kun tarpeeks kauan jaksaa otsalampun ja ledisoihdun valos perspystys jordaanis kykkii. Sinilevän määrä oli taas aikamoinen mutta nyt taisteltiin. Oiskohan tunti mennyt kun löysin ensimmäisen tokon. Yritin saada sitä nappaamaan 26 koukkuun ja madonpalaan mut ei niin ei. Valo houkutteli kohta paikalle parhaimmillaan 5 tokkoa yhteen keilaan. Isommat tokot eivät olleet nälkäisiä, mutta pienemmä tokot jotka kaivautuivat hiekkaa niin että vain pää näkyi, olivat. Isommat tokot ?hietatokot? Hakivat suojaa siimalevän seasta. Pienemmät tokot ?liejutokot? kaivautuivat hiekkaan ja värisyttivät hiekkaa päällensä ja odottivat suu ammollaan syöttiä. Kävivätpä viel ahnaasti kiinnikkin. 3 Tämmöistä pikkutokkoa (n.35mm) sainkin helposti koukutettua.
Siinä niit nyt sit olis näytillä. Kuvat ovat RKTL:n tutkijan  tarkasteltavina tällä hetkellä. Voimme vain arvailla mitä merkkiä nämä ovat. Itse sain kuitenkin näitä livenä tutkia ja pyrstön tyvestä löytyi kaikilla ankkurimainen täplä joka viittaisi liejutokkoon. Kumpikin kuitenkin kelpaa koska ihan kumpi vaan on elämänpinna ja vuoden 36. fongaus.

Emäntä vetelis dunkkuun jos paljastaisin meidän ensimmäisen salaisen mestamme tarkemmin. Jalat kutisi 1,5 tunnin sinileväkylvyn jälkeen kiitettävästi. Menkää vaan etsiskelemään. 40-"ÄIJÄ"-Fongari-Raja lähestyy. Helppoja puuttuvia :Säyne, sulkava, hieta/liejutokko, ankerias, kivennuoliainen, made, nieriä, lohi, kampela , mistähän näitä lähtis hakemaan?

2 kommenttia:

  1. Alimmasta kuvasta tunnistaa paikan kun suorittaa kolmiomittauksen. Tunnistuksen suorittaa jo legendaksi tunnettu Jussi T. Pennanen Rktl:llästä, ei yliopistosta :D

    VastaaPoista
  2. RKTL korjattu. Jätetään ne kolmiot rauhaan vaan :)
    OV:kin nojaa Liejutokon kannalle. Pidetääs peukkuja että kuvista jotain irtois.

    VastaaPoista