Translate

keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Äkkiä jotain positiivista ennenkuin joku kerkee lukee vuodatukset.

Vaihteeks oli mustis/mutu/hietatokko -ilta edessä. Aloitettiin kuitenkin ensin lirkkimällä kaloja jotka mun mielest vois olla mutuja. Päivän valossa ne kuitenkin pysyvät just ja just lirkkien ulottumattomissa. Polaroideil olen kuitenkin tarkkaan seurannut tälläisten pikkukalaparvien käytöstä normionkimisen ohella. Ei yltänyt taaskaan kunnolla 80cm lirkkillä päivämutujen nenien eteen. Tässä vaiheessa en vielä tiennyt niiden olevan mutuja ja rasti hylättiin aika pikaisesti tuloksettomana kalanpoikasten kiusaamisena. Kutina kuitenkin jäi vellomaan ajatuksiin.

Vaihettiin mestaa ja alettiin simona sijottelee mustatokko-onkia. Kauaa ei emäntä kerenny onkimaan kun vapa notkahti ja syvyyksistä nousi emännän elämän 3. mustatokko (mulla 0). Emännälle vuosipinna nro 23.

Jatkettiin mustisjahtia toiveikkaina parisen tuntia ja siihen ne tokot sitten jäivätkin vaikka mukana oli meidän lisäksi alan ammattilaisia. Ilma oli mitä mahtavin. Meri oli tyyni. Alettiin lopettelee mustisjahtia ja pohdittiin seuraavaa lajia ilman suurempia erimielisyyksiä. Kaverilta pääs joku ehdotus ääneen ilmoille ja kauaa ei tarvinnut houkutella 50% Antista ja Paulasta mukaan. Mutukohde olikin sopivan lyhyen matkan päässä ja suoritettiin lirkkimarssi kun auringon viimeiset säteet valaisivat polkua. Lirkit esiin , 26 koukkua ja 2mm toukan rääpälettä syötiksi. Tutun oloisia pikkukalaparveja singahteli siellä täällä. Onneksi yks onneton puri koukkuun ja saatiin tunnistukseen tämmöinen pikkukala.

Jos tää nyt sitten on semmoinen MUTU niin olen näitä havainnut aikaisemminkin ja jopa aikaisemminkin samalta illalta ja maanantai-illalta ja eräältä kolmanneltakin illalta. Parvit on jotain 10-50 yksilöö. Kohtalaisen arkoja ja varvovasti purevia. Liikkuvat lujaa ohi ja kiertelevät ja osuvat taas kohdille. 22 koukku on niille liian suuri. Kiitokset kaverille opastuksista. Eli jos tää on mutu niin elämänpinna ja vuoden 34. fongaus. Jatkossa tuskin on vaikeuksia näitä nostella. Uskon että saan niitä nostettua muutenkin kuin otsalampun valossa. Eiliset tunteenpurkaukset ovat historiaa ja matka kohti 40 lajia/vuosi , jatkuu taas täynnä uskoa ...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti