Translate

sunnuntai 12. helmikuuta 2012

12.2.12. Kuhan perässä Sipoonlahdella

Eilinen emisreissu antoi lisäuskoa itseemme että kalantuloa ei voi estää, oli paikka mikä tahansa. Päätettiin lähtee pyhäpäivän kunniaks kuhaisalle Sipoonlahdelle. Aamun edetessä ja Sipoonlahden lähestyessä tuli selväksi että sääennustaminen on verrattavissa lottoamiseen. Lumipyry sakeni sakenemistaan kun saavuimme täyteenahdetulle eriksnäsin parkkikselle. Usko kuhafongoon oli korkealla ja reppu täynnä präniköitä pakkaspäivien pilkkiostoksia. Viritelmiä löytyi kaiken näköistä ja kokoista. Fiilis oli kuitenkin sellainen että tänään mennään vain pystypilkeillä. Tänään nautilus avaa taivaan portit.

Tämä reissu oli siis eka pilkkireissu kyseiseen paikkaan meidän jengiltä. Ainoona ohjenuorana Kalakerho Siloneulan blogitekstien rivienvälistä nyhdetyt vinkit. Ja eiku keskelle tuulista lahtee ja syvältä, oli päällimmäinen ajatus.
Tosta alotettiin ja parituntii sahattii poikittai lahtee ees taas. 10 minuuttii kauempaa ei yhel reijjäl  viivytty. 5-8cm pystyi uiteltiin ja väri-kolmihaarakoukuis 6 toukkaa.
Tohon kohtaan lopetettiin ja just tolla hetkellä seurasin katseella tiiviisti kun kaveri kävi nostaa 60 metrii mun naaman edes verkot. 3 kalaa verkoista irrotettiin. Isoin vaikutti vajaa kiloselta kuhalta. Noh , meidän saalis jäi yhteen pulskaan kiiskeen . Rouvalla alko tulla vilu ja päätettiin että surkee keli oli sulkenut kuhilaiden suut. 10 muutakin pilkkijää pakkas kamat 20min sisään. Liekö muilla samat mielessä. Noh se pilkkikuha nousee sit ku nousee ja jos ei nouse se jigitetään kalamaratoonissa 50cm mittasena.

Aikaa ipanan hakuun oli vielä reippaasti niin aateltiin että nyt kun on enää 97 päivää kalamaratooniin niin lähetää haistelee kevään etenemistä vanhankaupunginkoskelle.





Ihan selkeesti tosta se kevät siis alkaa. Melkeen tuntuu jo miljoonien kutuvimpojen tuoksu. Onneks kaikki pilkki-härpäke-ostokset eivät kuitenkaan mene täysin hukkaan sillä kyllä noilla jäillä vielä melkein pari kuukautta pilkitään ihan simona. 4. pilkkireissu vasta tälle talvelle takana. Kello alkaa tikittää et enää 8 viikkoo aikaa pilikkiä enneku siirrytään kampelanmetskaukseen siianonginnan ohel. Kuhanpilkkimisestä en tiedä sitten yhtään mitään. Vain mitä erälehdissä on kirjoitettu. Mateen kans täs tulee kiire kun ei oikein saa järjestettyä koko jengiä pimeellä jäälle. Jos se made nyt sit jää ni mä revin sen pohjaongel kevättulvien aikaan vantaanjoest. Tulevaa kalamaratonia odotan suuremmalla innolla kuin koskaan aikaisemmin. Heittokala Tarantella pieksee suuren osan jengeistä 2:lla alkavalla lajimäärällä. Psyykkauksen voi aloittaa vaikka treenit on vielä jäissä.

Viel ois 5 työpäivää et ois 5 päivän pilkkiloma. Silloin täytyy tulla tulosta. Ehkä pitää ottaa joku mökki pilkkimestojen vierest että saa rauhas toteuttaa unelmaa... saletisti 40 natsaa tänä vuonna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti